Afacerile francezilor de la Groupama au scazut cu 10%, la 165 mil. euro

Data publicarii: 04-03-2014 | Finante-Banci

Groupama, subsidiara locala a grupului francez cu acelasi nume, a subscris anul trecut prime in valoare de 165 mil. euro, in scadere cu 10% fata de 2012, ca rezultat al inaspririi politicii de subscriere, potrivit unui raport publicat de grup la Paris. Sca--derea s-a accentuat in a doua jumatate a anului, dupa ce in primul semestru francezii raportasera un declin de 3%.

"Scaderea veniturilor din operatiunile internationale a fost generata de conditiile de piata dificile din anumite tari unde grupul este prezent si de inasprirea politicii de subscriere in Italia, Romania si Turcia", potrivit raportului citat.

Francezii nu au publicat cifre detaliate privind subscrierile pe clase de asigurari sau rezultatul net. Dupa primele noua luni din 2013, asigurarile generale detineau o pondere de 95% din veniturile din prime ale asiguratorului. Doua treimi din bani erau incasati din asigurari auto.

Groupama a inregistrat constant pierderi de la intrarea pe piata incoace si a pierdut cota de piata, pe fondul unui proces de curatare a portofoliului, dar oficialii asiguratorului spun ca anul acesta si-au propus intrarea pe profit. Ultimele date privind rezultatul net al companiei sunt din 2012, cand a fost inregistrata o pierdere de 88 milioane de lei (20 mil. euro).

Francezii au platit peste o jumatate de miliard de euro pe achizitiile efectuate inainte de criza pe piata locala (Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia), iar ulterior au efectuat mai multe majorari de capital pentru a acoperi pierderile inregistrate.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: