Uniqa a avut venituri de 68 mil. euro anul trecut. Daunele au sarit cu 55%

Data publicarii: 04-03-2014 | Finante-Banci

Grupul austriac Uniqa, care detine doua companii locale de asigurari, a raportat anul trecut venituri din prime nete (excluzand comisioanele de vanzare si cedarile in reasigurare) de 68 milioane de euro, in crestere cu 30% peste nivelul din 2012, dar si cheltuielile cu daunele si cele operationale au sarit cu 55% si respectiv 22% fata de anul anterior.

Asiguratorul a contabilizat cheltuieli cu despagubirile de 55 milioane de euro, cu echivalentul a 20 mil. euro peste nivelul din anul precedent, in timp ce costurile operationale s-au ridicat la 49 mil. euro. Pierderile din activitatea de baza s-au redus insa cu 26% si au ajuns la 16 milioane de euro.

Austriecii nu au raportat si volumul primelor brute sub-scrise, dar dupa primele noua luni de anul trecut subscrierile insumau 443 milioane de lei (circa 100 mil. euro), potrivit datelor UNSAR - asociatia profesionala a asiguratorilor locali. Circa jumatate din primele subscrise dupa primele noua luni fusesera transferate in reasigurare.

Aproape 85% din primele subscrise de Uniqa Asigurari dupa primele noua luni din 2013 erau pe segmentul politelor auto (facultative si obligatorii). Raportul grupului austriac precizeaza totusi ca anul trecut a fost luata o decizie strategica de a reduce businessul local de asigurari auto.\

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: