Carabulea si Tanase nu sunt de acord cu fuziunea Bancii Carpatica

Data publicarii: 13-03-2014 | Finante-Banci

Ilie Carabulea si Corneliu Tanase, care detin impreuna 52,5% din actiunile Bancii Carpatica, nu sunt de acord cu introducerea pe ordinea de zi a AGA a propunerii Directoratului privind fuziunea cu o alta banca si cer operarea de urgenta a rectificarilor necesare.

Cei doi actionari au cerut in 14 februarie convocarea adunarilor generale (ordinara si extraordinara) a actionarilor, stabilite de management pentru data de 10 aprilie, si solicita atat reducerea numarului de membri ai Consiliului de Supraveghere de la cinci la trei persoane, cat a numarului de membri ai Directoratului, tot de la cinci la trei.

Carabulea si Tanase au mai solicitat si prezentarea unui raport privind modul in care Directoratul a supravegheat realizarea bugetului pe anul 2013. Acestia mai doresc acordarea unui vot de incredere membrilor Consiliului de Supraveghere si stabilirea celor trei membri ai acestuia care vor continua activitatea in aceasta structura.

Directoratul a adaugat pe ordinea de zi a sedintei AGA din 10 aprilie propunerea de imputernicire a acestuia de a analiza si identifica "eventuale oportunitati de dezvoltare a bancii prin realizarea unei fuziuni si, in cazul in care exista o astfel de oportunitate, pentru a intocmi proiectul de fuziune" care va fi supus spre aprobarea AGEA.

"Tinem sa atentionam ca noi nu am solicitat, nu am acceptat si nu am fost si nu suntem de acord cu inscrierea pct. 5 pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 10 aprilie 2014, formulat astfel: «imputernicirea Directoratului Bancii pentru a analiza si identifica eventualele oportunitati de dezvoltare a Bancii, prin realizarea unei fnziuni si, in cazul in care exista o astfel de oportunitate pentru a intocmi proiectul de fuziune care va fi supus spre aprobare AGEA»", se arata intr-o adresa transmisa de Carabulea si Tanase presedintelui Directoratului bancii, Johan Gabriels.

Adresa a fost semnata luni, 10 martie, si publicata miercuri pe site-ul Bursei de Valori.

Continuarea, pe Mediafax


Ultimele stiri pe BankNews.ro: