Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

Data publicarii: 13-03-2014 | Finante-Banci

Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, privind o majorare de capital, intrucat aceasta ar fi exclus fondul controlat de stat, care detine in prezent peste 95% din actiunile bancii elene.

Conducerea Eurobank a primit o scrisoare de la Fondul de Stabilitate, in care acesta cerea oprirea procedurilor de majorare a capitalului conform planului actual, care prevede atragerea de capital doar din surse private, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Managementul Eurobank urmeaza sa se intruneasca joi pentru a se alinia cererii actionarului majoritar al bancii.

Eurobank a informat in ultimele zile Fondul de Stabilitate asupra planurilor de a propune o majorare imediata de capital pentru a acoperi necesarul stabilit de catre Banca Greciei, insa fara sa acorde drept de preemptiune actionarilor existenti.

Eurobank intentiona sa atraga fonduri exclusiv din surse private, reducand in acelasi timp la minim eventualele pierderi care ar fi fost inregistrate de catre stat.

Fondul de Stabilitate a parut nemultumit de decizia bancii si a transmis ca daca nu participa, atunci interesele sale, si in consecinta cele ale contribuabililor, vor fi afectate.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: