Valoarea tranzactiilor din Romania a crescut anul trecut cu 39%, depasind un miliard de dolari

Data publicarii: 13-03-2014 | Finante-Banci

Valoarea estimata a tranzactiilor din Romania a ajuns la 1,09 miliarde de dolari in 2013, in crestere cu 39% fata de anul precedent, conform studiului EY - M&A Barometer Romania 2013, dat joi publicitatii.

Valorile de tranzactionare au fost facute publice pentru 57 de tranzactii din 147, precizeaza autorii studiului.

'Piata romaneasca de fuziuni si achizitii a fost dominata in 2013 de tranzactiile interne, numarul acestora cumuland 56% din total. In 2013, investitorii din Polonia au fost cei mai importanti investitori externi in piata din Romania, cu patru tranzactii, urmati de cei din Marea Britanie, Turcia, SUA (fiecare cu cate trei tranzactii) si Rusia, cu doua tranzactii incheiate', se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta EY, fosta Ernst & Young.

Din numarul total de 147 de tranzactii finalizate, 63% au fost incheiate de investitori strategici, in timp ce restul au fost incheiate de investitori financiari.

Procentul investitorilor financiari a inregistrat o crestere in 2013 fata de 2012, evidentiind faptul ca fondurile private de investitii identifica mai usor obiective potrivite portofoliului lor in Romania.

Industria prelucratoare a fost cel mai atractiv sector, cu 19 tranzactii, in 2013. Aceasta a fost urmata de sectorul de energie si minerit, cu 17 tranzactii, si sectorul de media si telecomunicatii, cu 15 tranzactii.

Continuarea, in Capital.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: