Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Conditiile economice vor permite reducerea CAS

Data publicarii: 14-03-2014 | Finante-Banci

Conditiile economice vor permite reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) si neimpozitarea profitului reinvestit, iar aceste masuri vor fi implementate curand, a declarat astazi Florin Jianu, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, IMM-uri si Turism. 

„Reducerea CAS, ceruta continuu si constant de mediul de afaceri, si masura de capitalizare a IMM-urilor prin scutirea de impozit pe profitul reinvestit sunt obiective majore ale Guvernului. As vrea sa le vad implementate de ieri. Conditiile economice vor permite acest lucru si cred ca vom vedea in curand aceste lucruri implementate“, a afirmat Jianu, citat de Agerpres.ro.  

El a mentionat ca unele masuri implementate — optiunea platii TVA la incasare, faptul ca ANAF nu mai blocheaza automat conturile unei companii, reducerea dobanzilor de penalizare la 0,02% — aduc deja beneficii mediului de afaceri.   Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, declara recent ca Contributiile de asigurari sociale (CAS) vor fi reduse la angajator din luna iulie a acestui an daca este posibil, iar daca spatiul fiscal nu va permite, atunci de la inceputul anului viitor.

Continuarea, in Adevarul.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: