Grecia imprumuta bani din pietele financiare pentru prima data de la startul crizei

Data publicarii: 18-03-2014 | Finante-Banci

Guvernul Greciei vrea sa iasa pe pietele financiare cu prima emisiune de obligatiuni dupa criza datoriilor de stat inaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European, a declarat marti un membru al cabinetului de la Atena, informeaza Mediafax.

Obligatiunile vor face parte dintr-o serie de "evenimente pozitive" care vor avea loc inaintea alegerilor din luna mai, a afirmat ministrul Infrastructurii, Michalis Chrisochoides, citat de Bloomberg.

"Vom accesa urmatoarea transa din imprumut (de la UE si FMI - n.r.), tara va reveni pe piete, mai intai cu o dobanda usor mai ridicata, care va scadea ulterior, si Grecia va scapa de aceasta drama a evaluarilor trimestriale efectuate de troica creditorilor internationali", a afirmat oficialul elen.

Obligatiunile guvernamentale grecesti au inregistrat in ultimul an cel mai ridicat randament in randul a 25 de tari cu economii dezvoltate, reusind sa reintre in gratiile investitorilor la patru ani dupa declansarea crizei datoriilor de stat.

Discutiile guvernului elen cu reprezentantii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International au luat sfarsit marti dimineata la Atena fara un acord privind programul de reforme economice.

Continuarea pe Wall-Street.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: