AAAS vrea sa vanda actiuni in valoare de 189 milioane lei din portofoliul propriu, in 2014

Data publicarii: 18-03-2014 | Finante-Banci

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) are ca tinta, in 2014, vanzarea a 40 de pachete de actiuni, in valoare de 189 milioane lei, detinute la societatile din portofoliul propriu, au anuntat, marti, reprezentanti ai AAAS.

De la inceputul anului, au fost deja adjudecate pachetele de actiuni la sase societati comerciale, urmand ca pana pe 30 mai 2014, Autoritatea sa incheie alte 12 contracte de vanzare de actiuni.

Din totalul celor 40 de societati din portofoliul AAAS, statul detine actiuni in valoare de 23 de milioane lei.

Portofoliul privatizabil al Autoritatii include 310 societati comerciale, cu un capital social total de peste 3,823 miliarde de lei, din care AAAS detine 234,48 milioane lei.

AAAS, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului si in coordonarea Ministrului Economiei, este succesoarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si are ca atributii derularea procesului de privatizare a societatilor comerciale la care statul detine actiuni sau parti sociale.

In 2012, AAAS a virat la bugetul statului din activitatea de valorificare a activelor statului, creantelor comerciale si privatizare, peste 198 milioane lei, fata de 1,2 milioane lei cat era prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei aprobat de Guvern.

Din aceasta suma, 170 milioane lei provin din contractul de privatizare a SC Automobile SA Craiova.

SURSA: Economica


Ultimele stiri pe BankNews.ro: