Ministrul de Finante: Vom continua planurile de restructurare a ANAF si limitarea platilor in numerar

Data publicarii: 19-03-2014 | Finante-Banci

Ministrul de Finante Ioana Petrescu a spus ca va continua planul cu Banca Mondiala, demarat la sfarsitul anului trecut, de modernizare a ANAF si plafonarea platilor in numerar.

Masurile de relaxare fiscala, cum ar fi reducerea CAS sau neimpozitarea profitului reinvestit, nu pot fi adoptate fara imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor la buget, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, in cadrul conferintei 'Nevoi si resurse in finantarea economiilor din Zona Non-Euro', organizata de Institutul Aspen Romania.

 'Aceste masuri nu pot fi luate daca nu eficientizam colectarea veniturilor in Romania, iar aceasta eficientizare devine o prioritate care se va realiza, printre altele, prin reducerea evaziunii fiscale', a precizat Ioana Petrescu.

 'In plus avem nevoie de o directie de analiza de Risc in cadrul ANAF care sa fie performanta, obiectiva, computerizata, pentru a eficientiza modul de colectare si de control in cadrul ANAF', a mai spus ministrul Finantelor.

 O alta prioritate a noului ministru este modernizarea directiei de 'Transfer Pricing' din ANAF. 'Nu vreau sa spun ca aceste operatiuni sunt ilegale, dar trebuie sa avem grija ca profiturile multinationalelor sa fie distribuite in asa fel incat sa fie echitabil si pentru statul roman', a adaugat Ioana Petrescu.

 In plus, ea sustine ca nu se poate ajunge la nivelul de colectare al tarilor dezvoltate fara sa fie atacata si problema conformarii voluntare. 'Este un proces lung si am un plan: o mai mare transparenta a institutiilor publice, a modului in care este cheltuit banul public, o mai buna comunicare a masurilor pe care le luam. Aceste masuri sunt esentiale pentru a da incredere cetateanului ca trebuie sa isi plateasca taxele si ca asta este datoria lui patriotica', sustine ministrul Finantelor.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: