Daniel Daianu, audiat la DNA in calitate de martor in dosarul "Carpatica"

Data publicarii: 19-03-2014 | Finante-Banci

Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Daianu, a venit, miercuri, la DNA pentru a da declaratii, in calitate de martor, in dosarul "Carpatica", in care sunt cercetati fostul sef al ASF Dan Radu Rusanu, Ilie Carabulea, Laura Chitoiu, Marian Mirzac si Radu Mustatea.

Daniel Daianu a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca toti membrii Consiliului ASF au fost chemati pentru audieri, in dosarul "Carpatica", in care sunt implicati si fosti membri ai autoritatii.

"Nu este normal sa se faca presiuni si sper sa nu se fi facut presiuni. ASF trebuie ea sa respecte regulile", a spus Daianu.

Intrebat daca in angajamentul de confidentialitate pe care angajatii ASF ar fi fost pusi sa il semneze era si prevederea ca acestia sa nu divulge informatii nici macar organelor de ancheta, Daianu a spus ca nu crede ca este vorba despre asa ceva.

"Nu se poate asa ceva. In orice organizatie exista necesitatea de pastrare a secretului profesional. Sunt circumstante in care nu te poti deroba de asa ceva", a precizat Daianu.

El a mai spus ca orice organizatie are angajamente si cel de la ASF a fost preluat de la o alta entitate, ca model.

Mai multi angajatii ASF care au semnat un angajament de confidentialitate au fost audiati la DNA, de la inceputul lunii martie, pentru a spune daca au fost supusi la presiuni din partea fostului sef al institutiei Dan-Radu Rusanu pentru semnarea documentului, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

In dosarul "Carpatica", Dan Radu Rusanu este arestat din 4 martie, fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la abuz in serviciu, favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor. Rusanu este suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica. Acesta a demisionat de la conducerea ASF dupa ce a fost retinut de procurori.

Continuarea, pe Mediafax

Ultimele stiri pe BankNews.ro: