BEI acorda Garanti Bank un imprumut de pana la 50 de milioane de euro pentru finantarea IMM-urilor

Data publicarii: 19-03-2014 | Finante-Banci

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda Garanti Bank un imprumut de pana la 50 de milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), a corporatiilor de marime medie si a institutiilor din sectorul public romanesc.

Potrivit unui comunicat al BEI remis, miercuri, AGERPRES, imprumutul este dedicat sustinerii companiilor care au un impact pozitiv asupra ratei somajului din Romania.

'Acordul de imprumut semnat astazi se inscrie in strategia prioritara a BEI de a usura accesul la finantare pe termen lung IMM-urilor si corporatiilor de marime medie, care reprezinta motorul industriei romanesti si care au fost afectate puternic de fragmentarea de pe piata financiara. In colaborare cu Garanti Bank, noul partener al Bancii Europene de Investitii, fondurile BEI vor sprijini in special investitiile realizate in conditii favorabile de catre IMM-uri, consolidand astfel competitivitatea acestui sector economic important', a declarat Mihai Tanasescu, vicepresedintele BEI responsabil pentru operatiunile de creditare in Romania.

De asemenea, seful Garanti Bank Romania, Ufuk Tandogan, considera ca IMM-urile si corporatiile de marime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei romanesti.

'Impreuna cu BEI, Garanti Bank isi doreste sa ofere IMM-urilor si corporatiilor de marime medie posibilitatea de a creste si de a-si dezvolta afacerile prin intermediul solutiilor de finantare pe termen lung si a parteneriatelor. Avand la dispozitie o solutie de finantare potrivita si sprijin, IMM-urile si corporatiile de marime medie pot contribui semnificativ la redresarea economiei romanesti', a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Continuarea, pe Economica.


 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: