Allianz-Tiriac Asigurari: Venituri totale mai mari, stagnare pe segmentul asigurarilor de viata

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat anul 2013 cu venituri totale din prime de asigurari generale si de viata de 926,5 milioane de lei, valoare cu 17,6 milioane de lei mai mare decat nivelul subscrierilor inregistrate cu un an inainte. Oficialii companiei spun ca aceasta crestere se datoreaza cresterii segmentului de asigurari generale, a carui pondere in generarea veniturilor totale a fost de 88,9%. Afacerile de asigurari de viata au stagnat,avand o contributie de 11,1% la realizarea subscrierilor din 2013, mai arata compania intr-un comunicat.

 

Cifrele anuale preliminate in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS) indica realizarea unui profit operational consolidat de 28 milioane de lei , adica o crestere de peste trei ori fata de anul anterior.

”Am incheiat anul 2013 cu rezultate pozitive, mai ales daca ne raportam la context, care in continuare este solicitant, atat la nivel local, in Romania, cat si la nivel global. Suntem multumiti de faptul ca am reusit sa facem pasi mari in directia imbunatatirii profitabilitatii, in conditiile in care si volumul afacerilor a consemnat un plus. Inregistram o situatie excelenta din perspectiva indicatorilor de siguranta financiara, ceea ce demonstreaza ca ramanem o companie solida, orientata spre dezvoltarea sustenabila a afacerilor”, explica Remi Vrignaud, CEO al Allianz-Tiriac Asigurari.  

Continuarea, pe Hotnews.