Finansbank, divizia turca a NBG, a achizitionat Crystal Tower din Istanbul, pentru 303 milioane de dolari

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

The National Bank of Greece (NBG), proprietara bancii turcesti Finansbank, a achizitionat Crystal Tower, una din cele mai inalte cladiri din Istanbul, pentru 303 milioane de dolari, a anuntat publicatia turca 'Hurriyet', transmite site-ul ekathimerini.com.

Crystal Tower, un zgarie nori de 40 de etaje, are o inaltime de 170 de metri si este situat in centrul Istanbulului.

Tranzactia este una din cele mai mari inregistrate pe piata imobiliara din Turcia in ultimii ani.

In Crystal Tower va fi noul sediul central al Finansbank.

Anul trecut, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul anuntau ca National Bank of Greece a ajuns la un acord cu autoritatile de concurenta ale Comisiei Europene prin care banca elena isi va mentine participatia majoritara in subsidiara sa din Turcia, Finansbank, dar va renunta la majoritatea subsidiarelor pe care le detine in Romania, Bulgaria, Serbia si Albania.

Conform acordului, NBG isi va mentine participatia de 60% in Finansbank, cea mai mare investitie a bancii elene peste hotare, dar si cea mai profitabila. Restul de 40% va fi vandut investitorilor, in doua etape, pana la sfarsitul lui 2017.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG), actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

In 2013, Credit Europe Bank (Romania) S.A. a aniversat 20 de ani de prezenta pe piata locala. Membra a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activeaza inca din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial si Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) si apoi, din 2007, in urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank Romania. In Romania, Credit Europe Bank asigura o gama larga de produse si servicii catre aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii, prin intermediul unei retele alcatuite din 70 de sucursale, agentii si puncte de lucru, precum si prin canale alternative de distributie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet si Phone Banking.

SURSA: Capital