Deutsche Bank vrea să producă software în România şi va angaja 500 de oameni până în 2016

Data publicarii: 20-03-2014 | Finante-Banci

Deutsche Bank va inaugura în BucureÅŸti, până la finele lunii iunie, un centru global de tehnologie, unde va crea aplicaÅ£ii software pentru banca germană ÅŸi care va avea 100 de angajaÅ£i până la jumătatea acestui an ÅŸi 500 până în 2016.

Denumit DB Global Technology, centrul va fi condus de Marian Popa (59 ani), se arată într-un comunicat al societăţii remis MEDIAFAX.

"Marian Popa va supraveghea organizarea ÅŸi dezvoltarea celui de-al patrulea centru global de tehnologie al DB, unde vor fi create până la 500 de locuri de muncă în domeniul IT&C până la finalul anului 2016. Procesul de recrutare a demarat la finele anului 2013, iar numărul angajaÅ£ilor este estimat să ajungă la 100 de specialiÅŸti până la jumătatea anului", se arată în comunicat.

Anterior, în perioada 2004-2012, Popa a condus Endava CEE, un proiect greenfield în cadrul căruia numărul salariaÅ£ilor a crescut de la 40 la 800 de angajaÅ£i, distribuiÅ£i în patru sedii din Europa Centrală ÅŸi de Est.

Centrul de tehnologie va dezvolta software pentru Deutsche Bank ÅŸi va reprezenta, potrivit comunicatului, o platformă pentru specialiÅŸti software cu nivel înalt de pregătire.

"Marian Popa are o experienţă semnificativă ÅŸi realizări profesionale importante în industria IT&C, acumulate pe parcursul unei cariere de excepÅ£ie în poziÅ£ii de top management deÅ£inute în România ÅŸi în afara ţării ÅŸi credem că va contribui semnificativ la succesul centrului global de tehnologie de la BucureÅŸti", a declarat reprezentantul Deutsche Bank în România, Mihai Ionescu.

Deutsche Bank este prezentă pe piaÅ£a din România din anul 1998 ÅŸi furnizează produse ÅŸi soluÅ£ii personalizate pentru clienÅ£ii băncii corporative ÅŸi ai băncii de investiÅ£ii, servicii de tranzacÅ£ii bancare pentru clienÅ£i corporativi ÅŸi instituÅ£ionali, precum ÅŸi servicii de private banking pen-tru clienÅ£ii persoane fizice.

Potrivit comunicatului, Deutsche Bank a fost lead manager al emisiunilor de obligaÅ£iuni ale României, în septembrie ÅŸi octombrie 2013.

SURSA: Mediafax

Ultimele stiri pe BankNews.ro: