BNR va sesiza DIICOT pe tranzactiile cu actiuni Banca Carpatica. Extinde grupul concertat

Data publicarii: 21-03-2014 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va extinde grupul de actionari care actioneaza concertat la Banca Comerciala Carpatica, incluzand si persoanele care au preluat vineri actiuni de la Corneliu Tanase, operatiuni considerate manipulare de piata si pentru care banca centrala va sesiza DIICOT.

"Sunt suficiente dovezi de extindere a structurii grupului care actioneaza concertat pentru ca BNR sa decida includerea celor doi noi actionari. Exista, de asemenea, suspiciuni de manipulare a pietei de capital pentru care, la finalizarea actului de constatare, va fi sesizat DIICOT", a declarat pentru MEDIAFAX seful Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, intrebat cum va reactiona banca centrala dupa ce Corneliu Tanase a vandut un pachet ede aproape 10% din titlurile Bancii Comerciale Carpatica.

Potrivit unor surse din piata de capital, doua persoane fizice au cumparat pachetul de actiuni vandut de Corneliu Tanase, reprezentand 9,95% din actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC).

Omul de afaceri a cedat vineri 9,95% din capitalul institutiei de credit, prin doua tranzactii deal egale, cu cate 4,97% din titlurile BCC, in valoare cumulata de 19,58 milioane lei (4,34 milioane euro).

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: