Alpha si Piraeus Bank si-au majorat capitalul cu trei miliarde de euro

Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-Banci

Grupurile bancare elene Alpha si Piraeus au emis actiuni de trei miliarde de euro (4, 2 miliarde de dolari) pentru a-si majora capitalul, iar surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat, pentru Bloomberg, ca a existat cerere suficienta pentru toate titlurile emise.

Alpha a evaluat vanzarea la 65 eurocenti pe titlu, iar Piraeus la 1,60 - 1,75 euro pe actiune, sustin sursele.

Marti, Piraeus, al doilea grup bancar elen, a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze capitalul cu 1,75 miliarde de euro, iar Alpha are ca obiectiv obtinerea a 1,2 miliarde de euro din vanzarea de actiuni.

'Vanzarea reprezinta un vot de incredere pentru sistemul bancar din Grecia. Au fost inregistrate progrese majore, in special la Alpha si Piraeus', a declarat analistul Maria Kanellopoulou, de la Euroxx Securities.

Ambele vanzari au inceput dupa inchiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la Atena. Actiunile Alpha au inchis marti in scadere cu 5,2%, la 70 eurocenti, in timp ce titlurile Piraeus Bank au inregistrat un declin de 1,5%, la 2,02 euro. Miercuri, pietele financiare elene sunt inchise datorita celebrarii Zilei Independentei.

JPMorgan Chase & Co, Citigroup si Bank of America Corp au intermediat majorarea capitalului Alpha Bank in timp ce la Piraeus Bank plasarea de actiuni a fost condusa de Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc, Mediobanca SpA si UBS AG.

Continuarea, pe Economica

Ultimele stiri pe BankNews.ro: