Analistii financiari au din ce in ce mai putina incredere in economie

Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-Banci

Increderea analistilor financiari in economia romaneasca a continuat sa scada in februarie, pefondul inrautatirii astep¬tarilor legate de evolutia economiei in perioada urmatoare, dar si ca urmare a evaluarii conditiilor curente referitoare la mediul de afaceri si piata muncii.

Indicatorul de incredere al CFA Romania a scazut in februarie la 48,6, dupa ce in ianuarie ajunsese la 53,3. Nivelul maxim, de 60,7 puncte, a fost atins in decembrie 2013.

Activitatea economica a dat semne de revigorare la inceput de an. Luna ianuarie a „contabilizat“ vesti preponderent bune de la principalii indicatori macro dupa cresterea economica surprin¬zatoare de 3,5% din 2013. Insa, cu toate ca majoritatea datelor macro sunt incurajatoare, dinspre economia reala semnalele sunt mai putin optimiste.

Motoarele productiei industriale au continuat sa tureze peste as¬tep¬tari in ianuarie, exporturile sunt in ascensiune, iar inflatia atinge minim istoric dupa minim istoric. Chiar si comertul cu ama¬nuntul a adus semnale incurajatoare la inceput de an, in timp ce bugetul si contul curent al balantei de plati au fost pe excedent. Perceptia pietelor externe privind Romania s-a imbunatatit continuu ca urmare a semnalelor de redresare a economiei si costurile la care se imprumuta statul sunt la minime istorice. Iar investitiile straine sunt peste nivelul de la inceputul anului trecut.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: