Ambitiile conducerii BVB nu se vad si in bugetul pe 2014, care prevede cresterea afacerilor cu 3%

Data publicarii: 26-03-2014 | Finante-Banci

Bugetul de venituri si cheltuieli pe care conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) il propune in acest an spre aprobare actionarilor prevede o crestere cu doar 3% a veniturilor operationale si cu 5% a profitului net, cifre care arata ca sefii bursei nu se asteapta la o crestere semnificativa a operatiunilor companiei, in ciuda planurilor de dezvoltare anuntate in ultimele luni.

Ramane de vazut cum vor primi actionarii BVB propunerea de buget, avand in vedere ca acestia au asteptari mari de la polonezul Ludwik Sobolewski, cel care a preluat in august 2013 functia de director general al BVB. De la preluarea man¬da¬tului, Sobolewski si-a anuntat intentia de a face din bursa de la Bucuresti una dintre cele mai im¬portante piete din regiune si de a creste lichiditatea pe bursa si numarul de companii listate.

Conform bugetului pe 2014, veniturile opera¬tionale ale BVB ar urma sa creasca cu 3%, de la 24,4 mil. lei la 25,15 mil. lei, in conditiile in care veniturile din comi¬sioanele de tranzac¬tio¬nare, care au cea mai mare pondere in afacerile BVB, sunt estimate sa creasca tot cu 3%, la 21,9 mil. lei.

Continuarea, in ZF

Ultimele stiri pe BankNews.ro: