Fed: Citigroup si alte patru banci nu vor putea acorda dividende in 2014

Data publicarii: Astazi, 27-03-2014 | Finante-Banci

Rezerva Federala a SUA (Fed) a respins planurile Citigroup si ale altor patru banci privind acordarea de dividende actionarilor pe motiv ca institutiile au inregistrat deficiente in timpul derularii testelor anuale de stres, transmit CNBC si Reuters.

Alte institutii ale caror planuri au fost respinse de Fed sunt Zions Bancorp si diviziile din SUA ale HSBC, RBS si Santander.

Cele cinci banci nu vor putea acorda dividende actionarilor si nu vor putea rascumpara actiuni.

'Desi Citigroup a inregistrat in ultimii ani progrese considerabile in imbunatatirea managementului riscului si a practicilor de control, planurile privind capitalul din 2014 reflecta o serie de deficiente in practicile de planificare a capitalului, inclusiv in domeniile identificate anterior ca cerand o atentie suplimentara, dar care nu au fost suficient imbunatatite', se arata intr-un comunicat al Rezervei Federale a SUA.

Miercuri seara, actiunile Citi au scazut la bursa de la New York cu 4,5%, in urma deciziei Fed.

Citi solicitase permisiune pentru dividende lunare de 5 centi pe titlu si un program de rascumparare de actiuni in valoare de 6,4 miliarde de dolari.

'Nu mai este nevoie sa spunem ca suntem profund dezamagiti de decizia Fed privind actiunile solicitate de noi', a declarat seful bancii, Michael Corbat.

SURSA: Economica