BRD a convins in ultimul an 40.000 de clienti sa plateasca 50 de lei pentru un card contactless

Data publicarii: 28-03-2014 | Finante-Banci

BRD-SocGen, a doua banca locala dupa activele detinute, a ajuns in patru ani la un portofoliu de 140.000 de carduri contactless, prin care pot fi efectuate plati rapide de mica valoare fara trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN. Introducerea codului PIN si trecerea prin cititorul POS este necesara doar pentru platile mai mari de 100 de lei.

Cu un an in urma, banca avea un portofoliu de circa 100.000 de carduri. Comisionul anual de administrare pentru un card contactless emis sub sigla MasterCard este de 50 de lei. Banca a inceput sa emita carduri contactless in luna martie a anului 2010 si a instalat cititoare de carduri in statiile de metrou, dar si in magazine (Carrefour, Inmedio, Ikea) sau restaurante (PizzaHut si KFC).

O parte din carduri sunt emise impreuna cu RATB (foto), adica au inclusa o aplicatie pentru plata calatoriilor cu transportul in comun. Potrivit ultimelor date disponibile, in octombrie anul trecut existau pe piata locala circa 200.000 de carduri contactless. Un numar de 3.000 de terminale accepta in acest moment plata cu astfel de carduri. Mai multe banci au intrat pe aceasta nisa in ultimii ani, inclusiv BCR, Raiffeisen, Banca Transilvania si ING.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: