Bucurestenii vor plati de joi penalizari de 0,1% pe zi pentru neplata impozitului

Data publicarii: 16-11-2006
Bucurestenii vor plati, de joi, penalizari de 0,1 la suta pentru fiecare zi de intarziere la plata impozitului aferent anului 2006 pe casa, masina si teren, iar conform noilor modificari legislative, din anul 2007 plata se va face doar in doua rate, pana la 31 martie, respectiv 30 septembrie. Incepand de joi, toti bucurestenii care nu si-au achitat la timp impozitul pe case, terenuri sau masini vor plati o penalizare de 0,1 la suta pe zi, potrivit normelor legislative in vigoare.

Bucurestenii platesc diferentiat impozitul, in functie de zona in care locuiesc. Cel mai ieftin impozit il platesc bucurestenii de la periferie (zona D), iar cel mai scump impozit este achitat de catre locuitorii din centru.

Un bucurestean care locuieste in centrul Capitalei (zona A) intr-o garsoniera trebuie sa achite primariei pe langa cei 77 de lei, penalizarea de 0,1 la suta pentru fiecare zi in care intarzie cu plata.

Din 2007 este posibil ca nivelul impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru persoanele fizice sa creasca cu 15 la suta. De asemenea, contribuabilii care vor achita impozitele pana la data de 31 martie nu vor suporta majorarea de 7% stabilita pentru anul 2007, ci vor achita aceleasi sume aferente anului 2006. Mai mult, posesorii de cladiri sau apartamente mai vechi de 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20% a impozitului, in timp ce, pentru cladiri mai vechi de 30 de ani, reducerea este de 10%.

In schimb, bucurestenii care au o proprietate in plus fata de adresa din actul de identitate vor plati cu 15 la suta mai mult fata de impozitul de baza, cu 50 la suta mai mult pentru cea de a doua locuinta, cu 75 la suta mai mult pentru o a treia proprietate si cu o suta la suta mai mult pentru un al patrulea imobil.

Sursa: NewsIn