Grecia: Bancile pot emite noi actiuni la pretul de pe piata pentru a-si majora capitalul

Data publicarii: 31-03-2014 | Finante-Banci

Bancile elene al caror actionar majoritar este Fondul de Stabilitate Financiara al Greciei (HFSF) vor avea dreptul de a emite noi actiuni la pretul de pe piata pentru a-si majora capitalul, conform unui proiect de lege obtinut de Reuters.

De asemenea, participatiile detinute de Fondul de Stabilitate Financiara in principalele banci ale tarii - National Bank of Greece, Alpha, Piraeus si Eurobank - pot fi reduse prin emiterea actiunilor, in timp ce HFSF va renunta la drepturile sale asupra noilor titluri emise de banci.

In prezent, HFSF este actionarul majoritar al primelor patru banci elene dupa ce, in 2013, a injectat 25 de miliarde de euro pentru recapitalizarea lor, in schimbul actiunilor.

Conform proiectului de lege obtinut de Reuters, HFSF, vehiculul care se ocupa de recapitalizarea principalelor banci elene, isi poate da acordul la emiterea de noi actiuni la preturi care sunt mai scazute decat cele inregistrate la precedenta recapitalizare. Potrivit acestor reglementari, al treilea creditor elen, Eurobank, poate emite noi actiuni pentru a-si majora capitalul cu 2,94 miliarde de euro.

Eurobank a fost recapitalizata prin vanzarea titlurilor catre Fondul de Stabilitate Financiara la pretul de 1,54 euro pe titlu. Planificata emisiune de actiuni ar urma sa arate un pret mai scazut pentru titlurile Eurobank.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: