Peste 90% dintre romani nu sunt interesati de asigurarile private de pensie sau de sanatate - sondaj

Data publicarii: 01-04-2014 | Finante-Banci

Peste 90% dintre romani sustin ca nu sunt interesati de o asigurare privata de pensie sau de sanatate, reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat de Centrul de Cercetari si Studii Calitative si Cantitative (CCSCC) in perioada 24 - 28 martie 2014 pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei.

'Marea majoritate a romanilor sunt foarte putin sau deloc interesati de a avea orice tip de asigurare. In privinta celor care nu sunt obligatorii, 91,3% dintre cetateni se declara foarte putin sau deloc interesati de a avea o asigurare privata de pensie, 90,4% de a detine o asigurare privata de sanatate si 88,7% de a avea o asigurare de viata. In pofida reformelor sistemelor de asigurari sociale ani si a campaniilor de informare, numai 4% dintre romani sunt foarte sau destul de interesati de a avea o asigurare pensie privata de pensie de tip pilon 3 si numai 5% sunt foarte sau destul de interesati de a avea o asigurare privata de sanatate', se mentioneaza intr-un comunicat al Centrului de Cercetari.

In cazul asigurarii locuintei si a bunurilor, peste 81% dintre romani sunt foarte putin sau deloc interesati de o polita obligatorie de asigurare, iar 88% sunt foarte putin sau deloc interesati de o polita facultativa de asigurare. Pentru alti 7,7% nu este cazul, deoarece nu detin o locuinta. In privinta asigurarilor auto, 62,3% dintre romani se declara putin sau deloc interesati de a avea o asigurare CASCO, iar pentru 32,8% nu este cazul, deoarece nu detin un autoturism, mai reiese din sondajul prezentat.

Printre criteriile de alegere a unei asigurari, pe primul loc se afla pretul (pentru 22,5% dintre romani), urmat in ordinea optiunilor de renumele si prestigiul companiei de asigurari (17,6%), cat de bine il cunosc pe agentul de asigurari (7,1%), cat de apropiat este sediul sau oficiul companiei de asigurari (2,8%), reclama (1,9%), includerea in pachetul de beneficii salariale (0,6%) si valoarea francizei (0,1%), potrivit sondajului.

Continuarea, pe Economica.