Cristian Paun: PIB-ul ascunde o crestere semnificativa a cheltuielilor guvernamentale

Data publicarii: 07-04-2014 | Finante-Banci

Produsul Intern Brut al Romaniei 'ascunde' o crestere importanta a cheltuielilor guvernamentale, inregistrate in special pe final de an, considera Cristian Paun, director executiv al Societatii Romane de Economie.

'Daca ne uitam mai atent la componentele Produsului Intern Brut, el ascunde de fapt o iluzie. Ascunde o crestere semnificativa a cheltuielilor statului, a cheltuielilor guvernamentale. Mai ales pe final de an, avem o crestere undeva la 6,5 la suta a cheltuielilor guvernamentale. Cresterea de anul trecut nu s-a facut pe o colectare mai buna a taxelor, ci s-a facut pe datorie, adica noi am crescut economic pe datorie, ori treaba aceasta nu asigura o crestere durabila si nu cred ca se va repeta nici partea cu agricultura si nici partea cu exporturile, in anii care urmeaza, daca vom continua sa agresam economia cu masuri antipiata, cu taxe tot mai mari', a spus Paun, citat de Agerpres.

Directorul executiv al SRE identifica, de asemenea, o serie de contradictii legate de progresia PIB in 2013 si evolutia pe piata muncii si in mediul de afaceri.

Continuarea, in Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: