Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit s-ar putea realiza din iulie, afirma ministrul Finantelor

Data publicarii: 08-04-2014 | Finante-Banci

Romania va elimina impozitul pentru profitul reinvestit de companii, posibil din luna iulie, si, de asemenea, va reduce alte impozite pentru a ajuta la crearea de locuri de munca si a asigura o crestere economica de aproximativ 3% in acest an, a declarat luni pentru Reuters, ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

Seful MFP a precizat ca Guvernul va reduce, de asemenea, contributiile sociale cu cinci puncte procentuale, Taxa pe Valoarea Adaugata la numite produse alimentare si, atunci cand isi va permite, va introduce un prag mai redus de impozitare pentru cei cu venituri mici.

Ioana Petrescu a aratat, in context, ca reducerile de taxe sunt destinate sa mentina cresterea economica la un nivel ridicat, insa a subliniat ca acestea vor fi insotite si de masuri de reducere a deficitului pentru ca Romania sa isi indeplineasca tintele fiscale. 'Este nevoie fie de o mai buna colectare a taxelor fie de o reducere a cheltuielilor si o inghetare a cheltuielilor, pentru ca suntem hotarati sa urmam o politica fiscala prudenta', a declarat ministrul Finantelor in primul sau intervin cu presa din strainatate de la preluarea atributiilor, in luna martie.

In plus, Ioana Petrescu a precizat ca Guvernul de la Bucuresti poarta discutii cu Fondul Monetar International cu privire la revizuirea redeventelor platite de firmele care exploateaza resurse naturale. Potrivit sursei citate, Guvernul analizeaza 'revizuirea' sistemului de redevente, avand grija in acelasi timp sa nu faca investitiile prea scumpe. 'Am avut discutii indelungate cu oficialii FMI si vom mai avea si alte discutii pe acest subiect. Trebuie sa avem grija pentru ca multe investitii in acest domeniu sunt foarte riscante la inceput astfel incat daca le taxam prea mult ar putea pur si simplu sa se renunte la ele', a apreciat ministrului Finantelor.

Continuarea, pe AGERPRES.