Ministrul elen de Finante: Grecia nu se grabeste sa revina pe pietele de obligatiuni

Data publicarii: 08-04-2014 | Finante-Banci

Ministrul elen de Finante Yannis Stournaras a declarat luni ca Grecia nu se grabeste sa revina pe pietele de obligatiuni, el contrazicand informatiile potrivit carora statul elen ar fi pe cale sa revina pe piata financiara cel mai devreme in aceasta saptamana.

"Vom reveni pe piata pana in vara, in prima jumatate a acestui an. Nu este nicio graba", a spus Stournaras la postul de radio Vima FM, relateaza Kathimerini.

Surse apropiate situatiei au declarat ca Grecia vrea sa obtina peste 2 miliarde de euro in prima sa emisiune de obligatiuni de dupa anul 2010.

"Nu avem nevoie de acesti bani pentru a acoperi un deficit de finantare. Testam apa si incercam sa reducem randamentele. Nu avem nevoie de bani si nu avem nevoie sa ne grabim", a explicat ministrul.

Stournaras a negat ca guvernul analizeaza efectuarea unei emisiuni de obligatiuni in aceasta saptamana sau in cea viitoare, pentru a depasi impactul demisiei secretarului general al Guvernului, Panayiotis Baltakos, din cauza legaturilor avute cu partidul extremist Zorii Aurii.

"Nu ne vom asuma riscul revenirii pe piata din motive politice", a spus Stournaras.

Ministerul elen de Finante a emis un comunicat in care a respins informatiile potrivit carora revenirea Greciei pe piata financiara internationala va avea loc fie inainte de o vizita a cancelarului german Angela Merkel, programata vineri, fie saptamana viitoare.

SURSA: Mediafax.