Deutsche Bank: LafargeHolcim ar trebui sa vanda 43% din capacitatea de productie din Romania

Data publicarii: 08-04-2014 | Finante-Banci

Grupul LafargeHolcim, care va rezulta din fuziunea producatorilor de ciment Lafarge si Holcim, ar trebui sa vanda o mare parte din active in mai multe tari pentru a se alinia legilor concurentei, intre care si 43% dinproductia din Romania, potrivit estimarilor Deutsche Bank, citate de WSJ.

Producatorii de ciment Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia) au anuntat luni ca vor fuziona, creand cel mai mare conglomerat din lume in domeniul materialelor de constructie, cu afaceri anuale de 43 miliarde de dolari, o capitalizare de piata estimata la 50 miliarde de dolari si operatiuni in intreaga lume, de la Germania si Franta la Brazilia si India.

Companiile estimeaza ca vor fi nevoite sa vanda active care genereaza venituri anuale de aproximativ 5 miliarde euro, pentru a se alinia legilor anti-monopol si a obtine astfel avizul autoritatilor pentru tranzactie.

Aproximativ doua treimi din vanzarile de active planificate vizeaza operatiuni din Europa, au precizat cele doua companii.

Holcim si Lafarge s-au aratat increzatoare ca vor putea aplana orice conflict cu autoritatile pentru concurenta.

Fuziunea trebuie aprobata de adunarea extraodrinara a actionarilor Holcim, de Comisia Europeana si de autoritatile pentru concurenta din statele unde noul grup are operatiuni.

"Vom incepe imediat discutiile cu Comisia Europeana si alte autoritati de reglementare", a declarat directorul general al Lafarge, Bruno Lafont, care va fi CEO-ul noii companii.

Continuarea, pe Mediafax.