HVB Tiriac Bank a raportat un profit net de 65 milioane lei pe trimestrul al treilea

Data publicarii: 16-11-2006
HVB TiriacHVB Tiriac Bank a afisat un profit net pe cel de-al treilea trimestru de 65 milioane lei (18,4 milioane euro) si de 164 milioane lei (46,4 milioane euro) pe primele noua luni ale anului, informeaza un comunicat al bancii. Profitul net al HVB Tiriac Bank pe primele noua luni ale anului  este cu 3,2% peste cel cumulat al HVB Bank Romania si Banca Tiriac - care au fuzionat la inceputul lunii septembrie si au format HVB Tiriac Bank - in intervalul similar din 2005.

"Pe fondul restrictiilor impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in octombrie 2005 la creditarea in valuta, care au determinat HVB Bank Romania si ulterior HVB Tiriac Bank sa inregistreze parte din portofoliul nou de credite la Bank Austria Creditanstalt, activele totale au atins 8,6 miliarde lei (2,4 miliarde euro), fiind cu doar 2,7% mai mici decat in septembrie 2005", se precizeaza in comunicat.

La inceputul lunii septembrie, presedintele HVB Tiriac Bank, Dan Pascariu, declarase ca valoarea totala a trasferurilor de active si a creditelor luate direct de la Viena este de aproximativ 750 milioane euro.

La sfarsitul lunii septembrie 2006, banca avea peste 500.000 de clienti, o retea dea 82 de unitati si 1.630 de angajati.

"Principala realizare a fost finalizarea cu succes a fuziunii dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Sunt multumit de rezultatele obtinute la sfarsitul lunii septembrie. Acestea dovedesc ca am reusit sa parcurgem procesul de integrare fara ca acesta sa afecteze dezvoltarea business-ului", a ment ionat Pascariu, citat in raport.

Portofoliul de credite a atins la sfarsitul lui septembrie 2006 4,8 miliarde lei, din care aproape doua treimi (3 miliarde lei,  849 milioane euro) sunt credite acordate companiilor.

Creditele acordate persoanelor fizice au crescut cu 38,5% in ultinmul an, de la 1,3 miliarde lei (365 milioane euro) in septembrie 2005 la 1,8 miliarde lei (509 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006.

"Dezvoltarea canalelor alternative de distributie, consolidarea colaborarii cu partenerul strategic Gemini Capital Consult cat si incheierea unor noi parteneriate cu companii sau consultanti financiari au avut o contributie importanta in obtinerea acestor rezultate. Astfel, in trimestrul al treilea al acestui an, 19% din volumul, respectiv 22% din numarul creditelor acordate persoanelor fizice s-a bazat pe canale alternative de distributie", se mai arata in comunicatul bancii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: