CSA: Societatile de asigurari vor plati mai putin la Fondul de Garantare in 2007

Data publicarii: 17-11-2006
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sa diminueze cotele de contributie a societatilor de asigurare la Fondul de Garantare pentru anul 2007, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, pentru asigurarile de viata, cota de contributie a scazut de la 0,5% la 0,3%, iar pentru asigurarile generale a fost diminuata de la 1% la 0,8%. Prin aceasta masura, Consiliul CSA doreste inca o data sa vina in sprijinul consolidarii continue si sa intareasca stabilitatea pietei de asigurari.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, a declarat: "Pe fondul intaririi capacitatii Comisiei de a supraveghea prudential activitatea societatilor de asigurare, dar si a dezvoltarii continue a pietei, consideram ca decizia de a diminua aceste cote este una fireasca. In plus, capacitatea financiara a societatilor de asigurare s-a consolidat si apreciem ca probabilitatea de a se ajunge in situatia in care sa fie necesara accesarea Fondului de Garantare s-a diminuat.
Datorita contributiilor aduse pana acum, Fondul de Garantare isi poate exercita rolul de protector atat al asiguratilor, precum si al tertelor persoane pagubite, in cazul in care un asigurator este declarat in stare de insolventa, aceasta situatie neputand fi niciodata exclusa intr-o economie de piata".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: