Banca Italo Romena a avut pierderi de 2 mil. euro. Creditarea a scăzut cu 7%

Data publicarii: 30-04-2014 | Finante-Banci

 Italo Romena, o bancă de talie medie controlată de grupul italian Veneto Banca, a înregistrat anul trecut o pierdere netă de circa  12 mil. euro, uşor peste nivelul din 2012, în condiţiile în care a constituit provizioane de risc cu 16% mai mari pentru a acoperi „găurile“ lăsate de creditele neperformante. Banca a avut anul trecut cheltuieli cu provizioanele de risc de 25 mil. euro.

 „Banca a adoptat de mai mult timp o abordare prudenţială pentru a îm¬bunătăţi calitatea portofoliului de credite. Trebuie subliniat că această abordare, deşi are impact profund asupra rezultatelor exerciţiului financiar, îi va garanta băncii o accelerare a revenirii la rezultate pozitive odată cu relansarea economiei, care îi va reactiva pe clienţii cu credite neperformante în momentul de faţă“, a declarat Paolo Mariani, directorul general al Italo Romena.

 Italo Romena a încheiat anul trecut cu un stoc de credite de 882 mil. euro, în scădere cu 7% faţă de luna decembrie 2012. Scăderea stocului de credite a fost influenţată în principal de rambursarea unui împrumut de 65 mil. euro acordat unei companii din grup – Immobiliare Italo Romena.

 

SURSA: ZF.