Credit Agricole a făcut profit de un milion de lei în primul trimestru

Data publicarii: 30-04-2014 | Finante-Banci

 Credit Agricole, banca locală a grupului francez cu acelaşi nume, a înregistrat în primul trimestru un profit net de un milion de lei, după ce încheiase anul trecut cu un rezultat negativ de 28 milioane de lei, potrivit unui anunţ al băncii.

„Am înregistrat un rezultat net pozitiv în primul trimestru ca o confirmare a eforturilor continue de optimizare realizate în 2013”, au declarat reprezentanţii băncii. Pierderea raportată de Credit Agricole crescuse cu un milion de lei anul trecut faţă de 2012, în condiţiile creşterii cheltuielilor cu provizioanele de risc. „Dacă nu ar fi fost cazul unui grup de companii ce a intrat în insolvenţă, rezultatele noastre ar fi fost foarte bune”, afirmă Pierre Martin, directorul general al Credit Agricole.

Rata creditelor neperformante a crescut cu 3,6 puncte procentuale anul trecut, la 14,5% din portofoliul total. Banca a încheiat cu un portofoliu de credite de circa un miliard de lei şi depozite de 670 milioane de lei. Activele totale ale băncii se ridicau la 1,26 miliarde de lei. Credit Agricole ocupa la sfârşitul lunii decembrie locul 27 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 0,4%.

La sfârşitul anului trecut reţeaua băncii se restrânsese la 22 de unităţi din care 9 în Bucureşti, în timp ce personalul ajunsese la 276 de oameni, în scădere cu 10% faţă de 2012.

SURSA: ZF.