Capitalul OTP al subsidiarei din România ajunge la aproape 800 milioane de lei, după cea mai recentă majorare

Data publicarii: 30-04-2014 | Finante-Banci

 OTP Bank şi-a majorat capitalul social cu 50 milioane lei, de la 732,9 milioane lei la 782,9 milioane lei, prin aportul acţionarului principal, banca ungară cu acelaşi nume, după ce Registrul Român al Comerţului a aprobat operaţiunea la 16 aprilie.

 "Se împlinesc 10 ani de când OTP Bank a intrat pe piaţa din România. Majorarea capitalului social este încă o dovadă de încredere pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea băncii şi planurile noastre pentru viitor", a declarat într-un comunicat directorul general al instituţiei de credit, Laszlo Diosi.

OTP Bank Ungaria deţine 3,26 milioane acţiuni nominative, reprezentând 99,99% din totalul capitalului, restul titlurilor revenind Merkantil Bank.

Banca mai este prezentă pe pieţele din Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, având în total peste 13 milioane de clienţi şi o reţea de circa 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Directorul general al OTP, Sandor Csanyi, a afirmat vineri că OTP nu a găsit o ţintă adecvată pentru preluare în România, piaţă pe care o consideră de importanţă strategică, şi că ar putea face în curând o achiziţie în ţările în care are o cotă de piaţă redusă.

SURSA: ZF.