Trei investitorii asiatici vor investi 1,8 miliarde de dolari în divizia de asigurări a ING

Data publicarii: Astazi, 04-05-2014 | Finante-Banci

Un consorțiu format din RRJ Capital și Temasek Holdings au căzut de acord să investească 1,28 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) în operațiunile de asigurări ale ING Group înaintea listării acestei divizii, a anunțat, miercuri, grupul olandez de servicii financiare, care este prezent și pe piața din România, transmite Bloomberg.

Comisia Europeană a cerut ING să-și vândă divizia de asigurări în schimbul aprobării sprijinului guvernamental de care a beneficiat în timpul crizei financiare din 2008. ING se pregătește să listeze această divizie, denumită NN Group, la finele acestui an aceasta, urmând să fie una dintre cele mai mari listări ce vor fi derulate în Europa în 2014.

ING va primi 750 milioane de euro în numerar de la fondul asiatic de private equity RRJ Capital Ltd. la care se vor adăuga 425 milioane de euro de la compania de investiții a statului Singapore, Temasek Holdings Pte, precum și 100 milioane de euro de la SeaTown, o divizie a Temasek. în schimbul acestor bani, consorțiul de investitori asiatici va primi acțiuni NN Group și acțiuni ING Group care pot fi schimbate în acțiuni NN Group.

'Faptul că înainte de IPO vin bani de la investitori de renume este un element pozitiv', a declarat analistul ABN Amro Group NV, JanWillem Knoll. Această investiție 'reduce riscul executării tranzacției', a adăugat analistul.

Cu sediul la Haga, NN Group are operațiuni de asigurări în Olanda, Polonia, Turcia, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Bulgaria, Belgia, Spania, Grecia și Luxemburg, precum și operațiuni de asigurări de viață în Japonia. De asemenea, divizia include operațiunile de management de active a ING.

Analiștii intervievați de Bloomberg apreciază că valoarea acestei divizii se ridică la 6,5 miliarde de euro.

ING Bank activează din 1994 pe piața românească și deține o rețea de 220 unități bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din 50 de țări.

SURSA: AGERPRES.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: