MFP vrea să introducă plata cu cardul la Trezorerie, atât la ghişeu cât şi online

Data publicarii: 09-05-2014 | Finante-Banci
Ministerul FinanÅ£elor Publice (MFP) vrea să introducă în viitorul apropiat posibilitatea plăţii cu cardul a taxelor la Trezorerie, atât la ghiÅŸeu, cât ÅŸi online, a declarat, vineri, într-o conferinţă, ministrul FinanÅ£elor Publice, Ioana Petrescu.

'Suntem în discuÅ£ii ca ANAF (AgenÅ£ia NaÅ£ională de Administrare Fiscală n.r) să fie parte în ghiseul.ro, unde acum se plătesc doar taxele locale. De asemenea, suntem în discuÅ£ii ca persoanele fizice să facă plăţi cu cardul la Trezorerie, atât la ghiÅŸeu, cât ÅŸi online', a afirmat oficialul MFP.


în vederea îmbunătăţirii relaÅ£iei Fiscului cu contribuabilii, ANAF va trimite scrisori unui eÅŸantion reprezentativ de contribuabili care au dificultăţi cu plata taxelor, în care le va explica ce alternative de plată au, inclusiv reeÅŸalonări la plata taxelor.

în cursul zilei de vineri, ministrul FinanÅ£elor se va întâlni cu mai multe asociaÅ£ii de liberi profesioniÅŸti în vederea elaborării unor ghiduri cu informaÅ£ii simplificate vizând cele mai frecvente întrebări adresate Fiscului de diverse categorii de contribuabili.

Oficialul MFP a menÅ£ionat că până la vară va fi finalizată ÅŸi rescrierea Codului Fiscal ÅŸi a Codului de Procedură Fiscală, cu toate modificările din ultimii ani.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: