Mihai Tecău rămâne încă patru ani şef la Omniasig. Vicepreşedintele Artur Borowinski s-a întors în Polonia

Data publicarii: 09-05-2014 | Finante-Banci

Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au prelungit cu patru ani mandatele membrilor directoratului Omniasig, a doua companie din piaţa asigurărilor generale, cu excepţia vicepreşedintelui Artur Borowinski, care a fost numit într-o altă funcţie în cadrul grupului austriac.

Mihai Tecău, 42 de ani, deţine funcţia de pre¬şedinte al directoratului asigurătorului din 2012, după fuziunea cu BCR Asigurări. Anterior, el a fost timp de şase ani preşedinte al directoratului BCR Asigurări, iar înainte de 2006 a lucrat în cadrul fostei Comisii de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Consiliul de supraveghere al Omniasig, condus de austriacul Franz Fuchs, a decis şi prelungirea mandatelor de membri ai directoratului deţi¬nute de Costi Stratnic, de Daniela Covăcescu şi de polonezul Rafal Mosionek. Decizia austriecilor de a prelungi mandatele celor patru are avizul Au¬torităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Costi Stratnic şi Rafal Mosionek fuseseră numiţi mem¬bri în directorat anul trecut după retragerea lui Sergiu Loghin şi a Adinei Edel¬maier. Costi Stratnic a fost anterior directorul de vân¬zări al Omniasig. Mo¬sionek a lucrat anterior pentru una dintre subsidiarele din Polonia ale VIG.

SURSA: ZF.