Ponta: Tenaris Silcotub, Michelin și Deutsche Bank au încredere să investească în România

Data publicarii: 09-05-2014 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat joi, într-o conferință de presă la Zalău, că România are în acest moment trei argumente importante în atragerea și dezvoltarea investițiilor străine: mână de lucru foarte bine pregătită, un sistem fiscal atractiv și un preț la energie competitiv.

Precizările primului ministru vin după o serie de vizite pe care le-a făcut în cursul zilei la mari investitori străini precum Deutsche Bank și Electromagnetica din București, respectiv Michelin și Tenaris Silcotub din Zalău.

"Nu ascund faptul că în acest moment România are trei argumente pentru care atrage investiții străine și pentru care se deschid noi facilități de producție (...) și anume: mână de lucru foarte bine pregătită — și asta e meritul în special al celor tineri, dar nu doar al celor tineri care sunt foarte bine pregătiți și vor să muncească, un sistem fiscal atractiv — fiscalitate scăzută și sisteme de ajutor de stat, de cofinanțare a unor proiecte și un preț la energie încă competitiv — energie electrică și gaz. Dacă păstrăm aceste trei elemente cheie sunt foarte optimist că în perioada imediat următoare asemenea proiecte ca cele pe care le-am vizitat astăzi se vor extinde și se vor înmulți", a declarat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că atât Tenaris Silcotub, cât și Michelin și Deutche Bank au planuri de extindere a operațiunilor în România.

Continuarea, pe Agerpres.