Actionarii BCR au aprobat planul lui Treichl pentru dezvoltarea bancii pana in 2009

Data publicarii: 17-11-2006
Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) intruniti, vineri, la Adunarea Generala Extraordinara, au pus la punct detalii tehnice legate de finalizarea privatizarii si au aprobat planul de dezvoltare a bancii pana in anul 2009, propus anterior de presedintele Erste Bank, Andreas Treichl. "Au fost aprobate modificari ale actelor constitutive ale BCR, in urma subscrierii Erste Bank ca actionar majoritar al bancii, s-au modificat actele constitutive conform negocierilor care au avut loc cu reprezentantii Comisiei de privatizare si s-a convenit constituirea unor provizioane, de competenta Adunarii Generala Ordinare a Actionarilor", a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF 3 Transilvania.

"Actionarii au aprobat integral planul de dezvoltare a BCR pana in anul 2009, care a fost prezentat anterior de presedintele Erste Bank", a precizat Mihai Fercala. Potrivit acestuia, reprezentantii Erste Bank nu au formulat nicio propunere oficiala pentru cumpararea pachetului de circa 30% din actiunile bancii pe care il detin cele cinci societati de investitii financiare.

In planul de dezvoltare, prezentat la Bucuresti de Treichl, Erste Bank estima ca Banca Comerciala Romana (BCR ) va obtine un profit net de 250 milioane euro in 2006 si nota ca se asteapta la o crestere anuala de 40% a profitului BCR pana in 2009, astfel incat sa recupereze pana atunci mai mult de 10% din suma platita.

Conducerea Erste estima ca raportul dintre costuri si venituri, care va fi de maxim 53% la sfarsitul acestui an, sa ajunga la aproximativ 40% in 2009, iar rentabilitatea fondurilor proprii (ROE), estimata la 23% pentru 2006, sa creasca pana la peste 35% peste trei ani, potrivit datelor prezentate de presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: