Statul către antreprenori: Criza economică s-a terminat, aveţi încredere să investiţi. IMM-urile: Avem nevoie de bani pentru a ne lupta cu multinaţionalele

Data publicarii: 13-05-2014 | Finante-Banci

Revenirea consumului din primele luni ale acestui an, dar şi creşterea producţiei industriale cu peste 10% în primul trimestru sunt cele mai importante semnale că România şi-a revenit din criză şi că băncile ar trebui să reia creditarea, companiile ar trebui să se împrumute şi să investească, iar românii să consume.

Pe de altă parte, antreprenorii spun că deşi condiţiile de creditare sunt mai bune, comunicarea între stat şi mediul de afaceri lipseşte, dar şi că ar trebui să beneficieze de fonduri pentru a plăti consultanţi în marketing şi pentru instruirea angajaţilor pentru a putea să se lupte cu multinaţionalele care au bugete de zeci de milioane de euro.

Acestea au fost cele mai importante concluzii ale conferinţei „Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României?“, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, BRD - Group Société Générale şi  Opel România, la care au participat miniştri, oameni de afaceri, antrepre¬nori şi reprezentanţi ai băncilor.

„Revenirea consumului în primele luni ale anului va aduce o creştere economică mai mare decât anul trecut şi tocmai pentru că economia îşi revine vreau să transmit un mesaj: oamenii trebuie să aibă încredere să consume, firmele să aibă încredere să se împrumute pentru a investi, iar băncile să aibă încedere să dea credite pentru investiţii şi consum. Criza s-a terminat”, a fost mesajul ministrului delegat pentru buget Liviu Voinea, care spune că asumarea intrării României în zona euro la 1 ianuarie 2019 va fi în avantajul IMM-urilor pentru că astfel dispare riscul valutar în comerţul intracomu¬nitar şi scade costul creditării.

Continuarea, pe ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: