Şeful ARB anunţă credite mai ieftine pentru firme dar şi dobânzi mai mici la depozite, real negative

Data publicarii: 13-05-2014 | Finante-Banci

Dobânzile pentru creditele acordate firmelor vor continua să scadă, însă nu "spectaculos", în condiţiile în care şi bonificaţiile la depozite vor continua trendul descrescător, cu dobânzil real negative, apreciază preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

"Acum câteva săptămâni a fost o schimbare în piaţă la dobânzile pentru credite şi depozite, s-au mai reaşezat. Până în vară vor fi acţiuni mai agresive ale băncilor de prezentare a produselor de creditare pentru firme, bănuiesc că vor urma anumite reaşezări ale dobânzilor la credite, unele bănci practică încă dobânzi foarte înalte pentru companii", a declarat luni Gheţea, care este şi preşedinte executiv CEC Bank, la conferinţa "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României", organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că pentru companii există deja credite cu dobânzi scăzute, precum cel în cadrul Fondului Româno-Elveţian, de circa 3,5%-4% sau finanţările din cadrul schemei guvernamentale de garantare cu 50%, unde dobânda este mult mai mică decât la împrumuturile clasice ale băncilor.

"IMM-urile se împrumută acum între 3%-4% şi 6-7%, văd o reaşezare în jos. Eu cred că trendul dobânzilor la credite va fi descrescător, însă scăderile nu vor fi spectaculoase", a apreciat Gheţea.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: