Jianu: Actele normative cu incidenţă asupra firmelor mici şi mijlocii trebuie să treacă "testul IMM"

Data publicarii: 13-05-2014 | Finante-Banci

Actele normative cu incidenţă asupra firmelor mici ÅŸi mijlocii vor trebui să treacă un "test al IMM-urilor" pentru a fi adoptate, prevedere care se regăseÅŸte în noua lege a IMM-urilor, a declarat ministrul de resort, Florin Jianu.

"Noua lege prevede aplicarea testului IMM, prin care toate reglementările legislative cu incidenÅ£e asupra IMM-urilor să treacă aces test. Până la sfârÅŸitul săptămânii vom avea ÅŸi normele metodologice. Avem un grup de 56 de instituÅ£ii publice ÅŸi private, care vor face acest test, printre care ASE, Academia Română, Consiliul NaÅ£ional al întreprinderilor Private Mici ÅŸi Mijlocii etc. Trebuie să avem o monitorizare clară a acestor acte normative, iar dacă testul spune că actele normative au impact negativ asupra IMM-urilor, nu se va aplica acea reglementare", a spus Jianu la conferinÅ£a "Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României", organizată de Ziarul Financiar.

El a menţionat că noua lege a IMM-urilor impune şi principiul european "only once" (o singură dată), mai ales la accesarea fondurilor europene, prin care firmele mici şi mijlocii vor fi obligate să aducă o sigură dată anumite certificate solicitate de diferite organisme de finanţare europeană.

"Finanţatorul va cere o singură dată aceste date, iar pe fonduri europene, statul va putea să-şi ia singur informaţiile privind situaţiile firmelor din baza de date de la ANAF", a precizat Jianu.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: