Acţionarii Astra îi dau mână liberă KPMG să se ocupe de majorarea capitalului

Data publicarii: 14-05-2014 | Finante-Banci
Acţionarii companiei de asigurări Astra, care se află sub administrare specială din luna februarie, au delegat administratorului special KPMG Advisory atribuţia de majorare a capitalului social cu până la 490 milioane de lei (110 mil. euro), potrivit unei hotărâri AGA publicată pe site-ul bursei.

„Delegarea atribuţiei de majorare a capitalului social operează pentru o durată de cel mult un an şi se acordă în urma analizării situaţiei financiare a societăţii de către administratorul special, conform mandatului acordat de ASF, din care a rezultat, printre altele, necesitatea recapitalizării societăţii în scopul îmbunătăţirii indicatorilor financiari“, scrie în hotărârea AGA.

Astra, companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, a fost plasată sub administrare specială pe 18 februarie după ce un control al ASF a descoperit mai multe nereguli la societatea de asigurări, inclusiv scăderea indicatorilor de solvabilitate şi lichiditate sub minimul legal şi un nivel insuficient de reasigurare pe segmentul poliţelor property. Atribuţiile directoratului au fost preluate de KPMG Advisory.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: