Primele de asigurare subscrise de Carpatica Asig în primul trimestru au crescut cu 30%

Data publicarii: 14-05-2014 | Finante-Banci

Primele de asigurare subscrise de societatea Carpatica Asig s-au cifrat la 164 milioane de lei, în primul trimestru din 2014, în creÅŸtere cu peste 30% faţă de aceeaÅŸi perioadă din 2013, potrivit unui comunicat al companieiMajorarea primelor brute subscrise este mai mare decât creÅŸterea de peste 22% a daunelor achitate.

Valoarea absolută a despăgubirilor plătite de companie este de aproape 94 milioane de lei.

Cu excepÅ£ia produselor Property, toate liniile de business au înregistrat creÅŸteri semnificative.

'Recordul de creÅŸtere îl deÅ£ine CASCO, la care subscrierile s-au dublat, fiind de peste 6,4 milioane lei, în primele trei luni ale anului. CreÅŸteri considerabile avem ÅŸi pe segmentul non-auto, la răspunderi civile ÅŸi profesionale (44,88%), accidente (38,71%) ÅŸi asigurări medicale de călătorie (32,43%). Pentru restul produselor facultative non-auto, cu excepÅ£ia Property, avem o creÅŸtere de peste 75% a primelor subscrise, faţă de anul trecut', a declarat directorul Carpatica Asig, Ina Crudu.

Numărul poliÅ£elor emise este de 522.542, în perioada analizată. în primul trimestru, compania a semnat contracte cu clienÅ£i precum Electrica Serv, Romgaz, Atlassib, Arabesque, Volvo Financial Services, Unicredit Leasing sau Volksbank Leasing.

Volumul poliÅ£elor a înregistrat o uÅŸoară diminuare de 4,69% la RCA, ca urmare a politicii firmei, de dezvoltare a subscrierilor pe produse non-RCA.

'Implementarea de noi produse de asigurare în portofoliul companiei a dus la dezvoltarea vânzărilor de poliÅ£e de răspundere civilă sau CASCO ÅŸi la o spectaculoasă creÅŸtere pentru alte tipuri de asigurări. De asemenea, pe segmentul Property, diminuarea cu 7,98% a poliÅ£elor emise are drept cauză scăderea generală a pieÅ£ei asigurărilor de locuinţă', se spune în comunicat.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: