Societe Generale pregăteşte investiţii de patru miliarde de euro pentru următorii trei ani

Data publicarii: 14-05-2014 | Finante-Banci

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent ÅŸi pe piaÅ£a din România, a alocat suma de patru miliarde de euro pentru investiÅ£ii în creÅŸtere organică sau achiziÅ£ii în următorii trei ani, a declarat marÅ£i directorul general Frederic Oudea, transmite AFP.

Cu ocazia unei reuniuni cu investitorii pentru prezentarea noului plan strategic pentru 2014-2016, a doua bancă franceză a informat că vrea să-ÅŸi continue dezvoltarea în Europa de Est ÅŸi Africa, vizând o creÅŸtere medie anuală a cifrei de afaceri de 3%. De asemenea, Societe Generale a confirmat obiectivul de a ajunge la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10% în 2016, faţă de 8,4% la sfârÅŸitul lui 2013.

'AchiziÅ£iile vor respecta echilibrul alocării capitalului nostru, geografia activităţilor noastre, profilul nostru de risc ÅŸi în acest sens putem lua în considerare achiziÅ£ii care au sens în termeni de sinergii, costuri, venituri, de exemplu pe segmentul de retail banking sau cel de private banking din Europa, însă nu suntem opuÅŸi la ideea de analiza oportunităţi dacă sunt disponibile ÅŸi dacă completează modelul nostru', a subliniat Frederic Oudea.

în prezent, Societe Generale realizează 60% din cifra de afaceri în domeniul retail banking, 20% din activităţile de finanÅ£are ÅŸi consiliere ÅŸi 20% din activităţile de piaţă. Pe regiuni, 75% din venituri provin de pe pieÅ£ele mature ÅŸi 25% de pe pieÅ£ele emergente.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaÅ£i ÅŸi 32 de milioane de clienÅ£i în întreaga lume. în România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: