Președintele VIG: ”Reasigurătorii nu acceptă un preț stabilit politic la polițele de catastrofă”

Data publicarii: 14-05-2014 | Finante-Banci

“Nu vrem să participăm în ceva ce e pierdere prestabilită”, a declarat, astăzi, Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group (VIG), referindu-se la posibilitatea de a intra în poolul de asigurare împotriva dezastrelor – PAID, care încheie în România asigurări obligatorii pentru locuințe.

“Politicienii trebuie să înțeleagă că catastrofele pot fi asigurate fie din finduri guvernamentale, fie prin reasigurare, iar reasigurătorii nu accept un preț stabilit politic”, a spus șeful VIG, grupul care deține în România companiile Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață.

Prima de 20 de euro stabilită de lege pentru asigurarea obligatoră a locuinței, care asigură, teoretic, acoperire pentru despăgubiri în limita a 20.000 de euro, este insuficientă, în opinia lui Hagen, trebuind să fie cedată aproape integral reasigurătorilor pentru gestionarea riscului. “Nu suntem membri PAID, nu ne opunem soluției pool-uului de asigurare pentru că poate fi eficientă, dar doar în mod correct. Acum, PAID e o inițiativă politică. Reasigurătorii nu accept un preț stabilit politic”, a arătat șeful grupului austriac.

Referindu-se la “capitalizarea bună” cu care se laudă PAID, Hagen a comentat: “O fi bine capitalizat, dar problema e cum își protejează această capitalizare. Soluția este reasigurarea. Dacă nu ești Warren Buffet să stai pe 15 miliarde cash, e nevoie să cumperi reasigurare, iar reasigurătorii te vor taxa. La primele stabilite politic, acum e pierdere prestabilită și nu vrem să participăm la așa ceva”, a conchis șeful VIG.

Continuarea, in Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: