Qatarul a achiziţionat o participaţie de 1,75 mld. euro în Deutsche Bank

Data publicarii: 20-05-2014 | Finante-Banci

Deutsche Bank, unul din cele mai mari grupuri bancare din Europa, intenţionează să-şi majoreze capitalul cu opt miliarde de euro, după ce a vândut o participaţie în valoare de 1,75 miliarde de euro unei firme de investiţii controlate de un membru al familiei regale din Qatar, transmite BBC.

Autorităţile europene de reglementare au cerut băncilor să-şi majoreze capitalul pentru a absorbi potenţialele pierderi şi pentru a reduce posibilitatea falimentului instituţiilor de creditare.

în 2010 şi 2013, Deutsche Bank şi-a majorat capitalul cu 10,2 miliarde de euro, dar se pare că nu a fost suficient pentru a îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor europene de reglementare.

Participaţia de 1,75 miliarde de euro a fost vândută vehiculului de investiţii Paramount Holdings Services, deţinut de Sheikh.

Deutsche Bank se va concentra “pe un program accelerat de creştere”, angajând bancheri de top din SUA şi investind aproximativ 200 milioane de euro în următorii trei ani pentru îmbunătăţirea sistemelor IT în Germania şi Europa.

Majorarea capitalului va duce la îmbunătăţirea indicelui de adecvare a capitalului Tier 1 de la 9,5% la 11,8%. în 8 mai, Deutsche Bank a anunţat că a investit 10 milioane de euro într-un centru de tehnologie la Bucureşti.

Pentru centrul DB Global Technology, banca germană a accesat schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi va beneficia de o finanţare din partea statului român de 15,6 milioane euro.

Continuarea, pe Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: