Uniqa a obţinut profit în primul trimestru, în pofida crizei din Ucraina

Data publicarii: 23-05-2014 | Finante-Banci
Asiguratorul austriac Uniqa, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat, vineri, că a înregistrat un profit de 81,4 milioane de euro din activităţile curente, în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 30,3% comparativ cu perioada similară din 2013, transmite APA.

în primele trei luni ale anului trecut, însă, rezultatele Uniqa au fost influenţate de vânzarea unui grup hotelier. Excluzând această tranzacţie, care i-a adus 49,1 milioane de euro, profitul din activităţile curente înregistrat de Uniqa în primul trimestru din 2014 este cu 20,2% mai mare decât cel raportat în aceeaşi perioadă din 2013.

De asemenea, profitul net pentru primul trimestru a fost de 57,7 milioane de euro, în scădere faţă de 77,5 milioane euro anul trecut, în timp ce profitul consolidat a scăzut cu 26,4%, până la 55,9 milioane de euro. în ambele cazuri, scăderea este cauzată de efectele vânzării grupului hotelier în primul trimestru al anului trecut.

în schimb, volumul primelor subscrise în primul trimestru a înregistrat o creştere moderată de 2,3%, până la 1,702 miliarde de euro. Ritmul de creştere al primelor a fost afectat de o scădere semnificativă a acestora în cazul diviziei de asigurări de viaţă, ca urmare a deciziei companiei de a se retrage de pe piaţa din Germania.

'începând din 2011, am făcut progrese substanţiale în multe domenii, graţie implementării treptate a programului nostru strategic pe termen lung. Am înregistrat o creştere moderată a primelor într-un mediu dificil, reducând în acelaşi timp costurile', a declarat directorul general de la Uniqa, Andreas Brandstetter.

Pentru acest an, Uniqa mizează pe un profit din activităţile curente mai mare decât rezultatul de 306 milioane de euro înregistrat anul trecut, cu condiţia ca situaţia de pe pieţele de capital să fie una stabilă, dezvoltarea economică să continue să se îmbunătăţească, iar pierderile provocate de dezastrele naturale să se menţină în limite normale.

Continuarea, pe Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: