Ponta: Putem conta pe stabilitatea cursului de schimb leu-euro. Încrederea ajută să mişcăm economia

Data publicarii: 26-05-2014 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că se poate conta pe stabilitatea cursului de schimb leu-euro, subliniind că şi încrederea ajută la mişcarea economiei, întrucât, atunci când au încredere, oamenii nu mai "economisesc, că vin vremuri grele", ci consumă.

"Putem conta pe stabilitate, ceea e cel mai important şi pentru exportatori, pentru producători, dar e important şi pentru milioanele de companii şi de persoane fizice care au credite în euro. Să ai un curs euro-leu stabil este un lucru foarte bun. Ştiţi foarte bine, oricare dintre noi care are un euro, ştie cum se uită în fiecare zi, nu cumva să crească cursul de schimb, pentru că asta presupune o cheltuială suplimentară", a spus premierul.

BNR a anunţat vineri un curs de 4,4164 lei/euro, foarte apropiat de nivelul de joi. Referinţa BNR a coborât cu 0,01%, faţă de nivelul de 4,4170 lei/euro anunţat joi, şi se menţine astfel la cel mai redus nivel din ultimele 9 luni şi jumătate.

Ponta a adăugat a subliniat că, pentru prima oară după 2008, se înregistrează o creştere semnificativă a cererii, spre exemplu, pe piaţa de autoturisme, ceea ce "înseamnă că oamenii au puţin mai mulţi bani, au mai multă încredere".

Vânzările de autovehicule - autoturisme şi vehicule comerciale - au crescut în aprilie pentru a zecea lună consecutiv, iar după patru luni livrările au urcat cu 23,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 27.003 unităţi, susţinute de segmentul autoturismelor.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: