VIG a înregistrat un profit înainte de taxe de 152 milioane euro, în T1 2014

Data publicarii: 27-05-2014 | Finante-Banci

Compania de asigurări Vienna Insurance Group a înregistrat un profit înainte de impozitare de 152 milioane de euro ÅŸi o creÅŸtere a primelor cu 1%, până la 2,7 miliarde euro, în trimestrul unu 2014, au anunÅ£at, marÅ£i, reprezentanÅ£i ai companiei.

'Profitul (înainte de impozitare) s-a situat la 152 milioane euro. Ajustat la efectele de curs valutar ÅŸi la plata primei dobânzi pentru datoriile subordonate emise în toamna anului 2013, profitul (înainte de impozitare) a crescut cu 2,8%. Se remarcă faptul că toate segmentele ÅŸi pieÅ£ele au avut contribuÅ£ii pozitive la profit', menÅ£ionează sursa citată.

în România s-au înregistrat primele semne de îmbunătăţire a operaÅ£iunilor, datorită măsurilor de restructurare implementate în cadrul companiilor grupului, ceea ce a dus la trecerea pe profit în primul trimestru al anului 2014, au precizat oficialii VIG.

Rezultatul financiar al grupului s-a menţinut la aproximativ 272 milioane euro.

Investiţiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar) s-au situat la aproape 30 de miliarde de euro, la 31 martie 2014.

în Cehia, profitul (înainte de impozitare) a crescut cu 8,1%, la 51 milioane euro, iar în Polonia cu 4,4%, până la 15,9 milioane euro.

Pe segmentul Alte PieÅ£e, profitul (înainte de impozitare) a înregistrat un avans de 32,9%.

'Vienna Insurance Group a început anul 2014 în forţă. Primele au înregistrat o creÅŸtere solidă. Reducerea substanÅ£ială cu peste 4 puncte procentuale a ratei nete combinate confirmă că măsurile implementate în cea de-a doua jumătate a anului 2013 au fost corecte', arată Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: