Ageas a plătit 122,5 mil. euro pentru o parte din societatea formată cu Millennium bcp

Data publicarii: 27-05-2014 | Finante-Banci

Asiguratorul belgian Ageas a anunţat luni că a plătit 122,5 milioane de euro (167 milioane de dolari) pentru a achiziţiona divizia de asigurări 'non-life' a societăţii sale mixte pe care o deţine împreună cu grupul financiar portughez Millennium bcp, transmite Reuters.

Conform acordului, Ageas a cumpărat restul de 49% din participaţia în Medis şi Ocidental Seguros de la societatea mixtă, Millenniumbcp Ageas (MBCP). Millennium bcp va distribui în continuare asigurări de viaţă şi 'non-life' de la Millennium bcp Ageas până în 2029.

Partenerii societăţii mixte au acceptat să împartă excesul de capital de 290 milioane de euro sub formă de dividende şi reducerea capitalului, astfel încât operaţiunile vor fi pozitive pentru fluxul de numerar al Ageas, care vrea să-şi extindă prezenţa pe segmentul de asigurări 'non-life' şi majorarea rentabilităţii capitalului propriu (ROE) la 11% în 2015.

'Portugalia este o piaţă pe care o cunoaştem bine şi este caracterizată de rate de penetrare încă scăzute dar credem că reprezintă o oportunitatea promiţătoare pentru grupul nostru', a afirmat directorul general al Ageas, Bart De Smet.

Tranzacţia urmează să fie supusă autorităţilor de reglementare.

Cea mai mare bancă privată din Portugalia, Millennium bcp, şi-a început activitatea pe piaţa românească pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

SURSA: Economica.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: