Austriecii de la Vienna Insurance Group au trecut pe profit pe piaţa locală în primul trimestru

Data publicarii: 27-05-2014 | Finante-Banci

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat profit net de 611.000 de euro în România în primul trimestru, comparativ cu un rezultat negativ de 5,3 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"România arată semne de îmbunătăţire şi a trecut de pe pierdere pe profit în primul trimestru al anului. Deşi este încurajator având în vedere multele măsuri implementate în a doua jumătate a anului 2013, consider că este încă prea devreme pentru a vorbi despre o recuperare sustenabilă a pieţei din România", a declarat preşedintele grupului, Peter Hagen, potrivit raportului financiar publicat marţi de asigurător.

VIG a intrat pe piaţa din România în 2001 şi, în prezent, controlează companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

Primele brute subscrise au scăzut în primele trei luni cu 18,6%, de la 101,2 milioane de euro anul trecut la 82,4 milioane de euro. Primele nete au scăzut de la 82,1 milioane de euro la 46,4 milioane de euro.

Pe segmentul asigurărilor de proprietate şi accident, VIG a subscris în România în intervalul analizat prime brute în declin cu 12,2%, de la 78,3 milioane de euro la 68,7 milioane de euro, ca urmare a continuării restructurării portofoliului de produse.

Primele brute obţinute din asigurări de viaţă au scăzut puternic, cu 40,3%, de la 23 de milioane de euro la 13,7 milioane de euro. Scăderea de 40% este datorată în principal eliminării unui produs cu volum ridicat de vânzări, în procesul de realiniere a BCR Life în a doua jumătate a anului trecut.

Preşedintele VIG, Peter Hagen, a declarat la mijlocul lunii mai că grupul anticipează că operaţiunile din România vor intra "pe plus" la finele acestui an, după pierderi de 98,7 milioane de euro în 2013, pe fondul practicării unor tarife de primă pe segmentul auto în conformitate cu riscurile preluate şi reducerii cheltuielilor administrative.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: